Vielä eivät ole omput yöpakkasista pelästyneet. Pihvinpaistajaisten jälkiruoaksi syötiin omenapiirakkaa, johon laitoin vanhan rahkaohjeeni sijasta mascarponea. Isoon pyöreään vuokaan tulee:
- 125 g sulatettua voita
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1,5 dl intiaanisokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl soodaa
- 1 tl vaniljasokeria (kuivat aineet sekaisin, jäähtynyt voi joukkoon)
- 1,5 dl piimää (tai maustamatonta jogurttia, hiukan vedellä laimennettuna)
- 1 kananmunan
- 1/2 prk mascarponea
- 2 dl tavallista maustamatonta jogurttia
- 1 kananmuna
- vajaa 1 dl sokeria
- vaniljasokeria
- muutama rkl sitruunamehua (voi laittaa reilustikin, jos omput eivät ole hapokkaita)
Vaniljasokeria olen tehnyt sekoittamalla Bamixin kuivamyllyssä pari paloiteltua vaniljatankoa hienoksi silpuksi joko valkoisen tai inkkarisokerin kanssa. Tavallinen sokeri on kiderakenteeltaan kovempaa ja kuivempaa, joten siitä saa sileämmän sokerin. Mutta jos haluaa sellaisia vaniljamöykkyjä, inkkari on loistava. Ja kun kerran pääsee omatekoisen vaniljasokerin makuun, voi kaikki vanilliini-tuotteet hävittää komeron nurkista samoin tein. Kaupan sokereissa, niissä "aidoissa" vaniljasokereissakin, valitettavasti, usein tuoteselosteen hännillä lukee "aromi", eli vanilliinia on pistetty kustannustehokkuuden vuoksi mukaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti