keskiviikko 28. lokakuuta 2009

Aura-punajuuripastaa

Ostettiin Tallinnan-reissulta Moskva-merkkistä makkaraa, salamityyppistä, mutta miksi lie sitä Eestin maalla kutsuvat. Sitä upposi pitkä pätkä punajuuripastaan, johon tuli:
  • 4 reilun kokoista punajuurta raasteena
  • pätkä kesäkurpitsaa raasteena (ei välttämätön)
  • 2 pientä punasipulia hienonnettuna
  • pitkä pätkä chorizoa tai salamia, kuutioituna
  • 1/2 Aura-juusto
  • 1/2 prk tuorejuustoa (tai kokonainen Aura-paketti)
  • 1/2 dl maitoa tai muuta nestettä notkeuttamaan
  • kuivattua timjamia
  • suolaa maltillisesti, pippuria
Kuullota sipulia ja raasteita öljyssä isolla paistinpannulla. Lisää makkara ja jatka kuullottamista hetki. Lisää juusto, neste ja mausteet. Anna hautua jonkin aikaa, että pasta ehtii kypsymään. Itse keittelin täysjyväpenneä, päälle reilusti grana padanoa ja tuoretta timjamia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti