Niin jotta on hirvimiehilla ollu metalla onnea. Toivat pari kiloa jauhelihaa tassa yhtena iltana. Pihvejahan niista tuli. Taikinaan laitoin
- noin 1 kg hirven jauhelihaa
- 1 ison punasipulin, hakattuna freesataan pannulla
- 1 kananmunan
- kermaviilin
- kauraleipaa muutama pala
- paljon rosmariinia
- mustapippuria
- paljon roseepippuria
- reilusti suolaa
- pekonia
Hirven liha on todella vaharasvaista, etta vahan tuhdimman taikinan saisi lisaamalla siihen pekonia tai possun jauhelihaa.
Pihvien kanssa syotiin lohkoperunoita ja punaviinikastiketta, jonka tein pussitavarasta (jota ei sellaisenaan syo kukaan...) tuunaamalla
- 1 punaviinikastikejauhepussi
- 1 dl portviinia
- 2 dl vetta (jauhe sekoitetaan kylmaan nesteeseen, kiehutetaan hetki)
- muutama rkl balsamicoa
- muutama rkl naudanlihafondia
Pihvien kaverina maistuu myos pihlajanmarjahillo. Kannattaa tehda. Ja sailoa todella pieniin purkkeihin. On meinaan niin maukasta, etta teelusikallisellakin paasee pitkalle...
Hirveetä!
VastaaPoista