lauantai 14. marraskuuta 2009

Päärynä-toskapiirakka

Ostettiin parin kilon pussi päärynöitä, näyttivät niin hyvältä. Niistä syntyi piirakkaa, jonka pohjaan tuli:
  • 130 g voita, huoneenlämpöistä
  • 1,5 dl intiaanisokeria (vatkaa sokerin kanssa vaahdoksi)
  • 1 muna (lisää vatkaten)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl leivinjauhetta (kuivat aineet yhteen, sekoita taikinaan)
  • loraus kermaa (jos taikina on muuten liian kuiva)
Pohja meni 10 mintuutiksi 200-asteiseen uuniin esipaistumaan. Täytteeseen lohkoin 4 reilun kokoista päärynää, jotka pyörittelin konjakissa, kanelissa ja intiaanisokerissa. Lohkojen päälle tuli vielä toskakuorrutus:
  • 75 g voita
  • kourallinen manteleita
  • kourallinen pekaanipähkinöitä
  • kourallinen maapähkinöitä (hakkaa pähkinät veitsellä karkeaksi silpuksi)
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 1/2 dl ruokakermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
Kaikki ainekset kattilaan ja pieni kiehautus. Toska levitetään piirakan päälle ja paistoa vielä 225 asteessa vartin verran. Meillä piirakka viivähti vähän kauemminkin, kun Eemelillä ja kissalla oli pikku episodi... Ja piirakka syödään vaniljajäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti