Olen jo pitkään suunnitellut hummuksen tekemistä. Kesällä ajattelin pyöräyttää tahnan takapihalla kasvaneista härkäpavuista. Mutta kesä ja härkäpapusesonki menivät, ja niin oli turvauduttava kikherneisiin. Pohjaohjeena käytin tätä
Pastanjauhantaa-ohjetta. Omaan versiooni tuli:
- 1 prk säilykekikherneitä (n. 250 g)
- 1 valkosipulinkynsi
- pikkuisen sitruunan kuori ja mehu + hiukan vettä
- 1 rkl tahini-tahnaa
- ripaus suolaa
Nämä aineet menivät pamixilla sekaisin. Päälle tuli pinjansiemeniä, kikherneitä, cayennepippuria ja sitruunan kuorta. Tätä tahnaa sitten söimme vaalean maalaisleivän kanssa. Olisi voinut ostaa jotain itämaista lättyleipääkin, mutta keksin hummusajatuksen vasta kauppareissun jälkeen.
Joku tuttuni sanoi joskus, että hummuksesta saa parempaa ilman tahinia eli seesaminsiementahnaa. Paljaaltaan tahinin maku ei kyllä makunystyröitä hivele... Täytynee testata vaikka ensi kesänä omista härkäpavuista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti