keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Riista-viikunapiiras


Nyt piti päästä kokeilemaan myllystä tuotuja, myllynkivellä vasta jauhettuja graham- ja vehnäjauhoja. Olen tehnyt samaisella ohjeella useamman kerran pikkupiiraita silikonisiin muffinsivuokiin. Alkuperäisohje on tässä. Pohjaan laitoin:
  • 100 g voita
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl hienoa merisuolaa
  • 2 tl leivinjauhetta (kuivat aineet sekaisin, nypi voin kanssa)
  • 3 dl raastettua punajuurta
  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2-1 dl maitoa (loput aineet sekaan, sekoita tasaiseksi, lisää maitoa, jos tarpeen)

Pohjan ohje on melko reilu, riittää varmaankin 16 pikkupiiraaseen tai pariin pienehköön pyöreään vuokaan. Itse tein suorakaiteen muotoiseen Teeman vuokaan, joka pyöreää vuokaa isompi, mutta uunipeltiä pienempi. Painele taikina öljytyn vuoan pohjalle. Täytteeseen tulee:

  • 1 pkt riistakäristystä (paista pannulla)
  • 1 tl suolaa
  • 2 pientä sipulia
  • pussillinen pehmeitä viikunoita
  • 1/2 dl punaista balsamicoa
  • reilusti kuivattua timjamia (loput aineet pannulle, hauduta hetki)

Kaada täyte pohjan päälle. Mukaan vielä munamaito:

  • 2 dl kermaa
  • 2 munaa
  • ripaus suolaa

Rouhi päälle mustapippuria. Paista 225 asteessa 20-30 minuttia. Laske lämpötilaa, jos piirakka tummuu kovasti (omani unohtui uuniin, kun luin sähköposteja...). Heitä tarjottaessa päälle nippu rucolaa ja tuoretta timjamia, jos löytyy. Omalla ikkunallani on isossa ruukussa kasvava timjami, joka on, pimeistä ajoista huolimatta, vielä 2 kk oston jälkeen hengissä ja hyvissä voimin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti