Teetettiin Tönnön myllyssä kaurahiutaleita omasta kaurasta. Siitä syntyi mysliä, johon laitoin:
- reilun litran kautahiutaleita
- 2 dl auringonkukansiemeniä
- 1/2 dl hunajaa (orimattilalaista metsäkukkahunajaa, tuottaja Meriläinen)
- 1/2 dl intiaanisokeria
- 1-2 dl vettä
- ripaus merisuolaa
Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Sekoita hunajan ja sokerin joukkoon. Lisää myös suola ja öljy. Kaada seos kaurahiutaleiden ja siementen joukkoon. Kaada uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa vartin verran tai kunnes paistos saa hiukan paahtunutta sävyä. Paistosta kannattaa rikkoa palasiksi ja jättää kuivamaan. Joukkoon sekoitetaan myös:
- kuivattuja omenoita, kotipihasta
- kuivattuja kotimaisia puolukoita (ostin Eat&Joy-maatilatorilta)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti