torstai 26. marraskuuta 2009

Lähimysliä


Teetettiin Tönnön myllyssä kaurahiutaleita omasta kaurasta. Siitä syntyi mysliä, johon laitoin:
  • reilun litran kautahiutaleita
  • 2 dl auringonkukansiemeniä
  • 1/2 dl hunajaa (orimattilalaista metsäkukkahunajaa, tuottaja Meriläinen)
  • 1/2 dl intiaanisokeria
  • 1-2 dl vettä
  • ripaus merisuolaa

Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Sekoita hunajan ja sokerin joukkoon. Lisää myös suola ja öljy. Kaada seos kaurahiutaleiden ja siementen joukkoon. Kaada uunipellille ja paahda 200-asteisessa uunissa vartin verran tai kunnes paistos saa hiukan paahtunutta sävyä. Paistosta kannattaa rikkoa palasiksi ja jättää kuivamaan. Joukkoon sekoitetaan myös:

  • kuivattuja omenoita, kotipihasta
  • kuivattuja kotimaisia puolukoita (ostin Eat&Joy-maatilatorilta)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti