- 2 dl ohrasuurimoita
- kasvislientä keittämiseen
- loraus sitruunamehua
- 1/2 prk aurinkokuivattuja tomaatteja
- puolikas kurkku
- kourallinen rusinoita
- kourallinen kuivattuja omenanpaloja
- 1/2 rasiaa rucolaa
- tuoreita yrttejä
torstai 14. huhtikuuta 2011
Ohrasalaatti
Eilispäivän ohralisäke pääsi tänään pöytään nimellä salaatti. On se kumma, ettei kotimaista ohraa käytetä enempää lisäkkeenä. Kaupasta kannetaan jotain hienoa kvinoaa, bulguria tai couscousta, vaikka varsin hyvä lähiruokavaihtoehto kasvaa aivan silmien edessä. Eikä löydy Elovena-pussinkaan kyljestä muuta ohjetta kuin ohrapuuron - ikään kuin siitä ei muuta voisi valmistaa. Itse keitän tavallisia kokonaisia ohrasuurimoita väljässä suolatussa vedessä tai kasvisliemessä 20 minuuttia, lisään aavistuksen kuumaa vettä ja valutan ne. Joukkoon reilu loraus öljyä, jotta jyvät pysyvät irtonaisina ja mausteita maun mukaan. Itse laitan usein kuivattua selleriä ja pilkottua aurinkokuivattua tomaattia, samassa purkissa saa öljynkin. No niin, mutta sitten siihen salaattiin. Siihen tarvitaan:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti