Tein tätä lajia tässä jo muutama viikko sitten käytyäni Helsingissä Ravintola Sunnissa syömässä. Siellä lounaana oli samantapainen setti, tosin vain etupäässä kasvatetuista sienistä. Polenta eli maissiryynipuuro kannattaa keittää pussin kyljessä olevan ohjeen mukaan, oma ryynini oli esikypsennettyä ja tuli alle kymmenessä minuutissa. Ruokaan tarvitaan:
- 7,5 dl kasvislientä
- 1,5 dl polentasuurimoita
- (lisää suolaa?)
- grana padanoa raasteena
- nokare voita
Kiehauta liemi ja vispaa ryynit joukkoon. Keittele hiljalleen vajaa 10 minuuttia. Mausta lopuksi suolalla, juustoraasteella ja kimpaleella voita. Sitten pannulle:
- kulhollinen suppilovahveroita
- kourallinen kuivattua herkkutattia, liota pari tuntia ennen valmistusta
- pari punasipulia viipaleina
- kimpale voita
- ripaus suolaa, pippuria
- tilkka hunajaa ja balsamicoa
- persiljaa koristeeksi
Kuumenna voi pannussa ja paista sipulia ja sieniä kotvanen. Mausta. Kaada lautaselle ensin polentaa, päälle sienet ja raasta vielä juustoa. Koristele persiljalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti