- 700 g poronkäristyslihaa, pakaste
- 1/2 kg juureksia, itse pistin porkkanaa, juuriselleriä ja hiukan kyssäkaalia (joka ei kai varsinaisesti ole juures...)
- 4 pienehköä sipulia
- kasa tuoreita sieniä, kuten suppilovahveroita (tai sitten kuivattuja suppiksia ja tatteja, liota tunti tai pari ennen käyttöä)
- voita paistamiseen
- 3-4 dl lihalientä
- suolaa, pippuria
Ollaan oman kasvimaan ja lähimetsän lisäksi kierretty viimeaikoina muutamissa muissakin ruokasceneissä. Syyskuussa käväistiin Elimäellä, josta mukaan tarttui mahtavia luomuyrttejä, kassi juureksia ja Emppu sai ponikyytiä. Viime viikonloppuna missattiin valitettavasti Muijaniitty, joka oli kuulemma ensimmäisestä kerrasta huolimatta suuri suksee ja saanee jatkoa ensi syksynä. Tänään oli vuorossa Sadonkorjuu-messut, jotka olivat juuri oikea paikka vilja- ja kaljamielisille, itse jäin hiukan kaipaamaan jotain muutakin kuin leipämaistiaisia... No, nähtiinhän vilaukselta Vuoden puuro -mittelöitä sekä lähiruokahehkutusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti