tiistai 20. syyskuuta 2011

Sienitäytteiset kesäkurpitsat

Kesäkurpitsat ovat tänä vuonna meidän maalla keltaisia. Sieniä kun piisaa lähimetsissä, kurpitsat saivat sienitäytteen. Ruokaan tarvitaan:
  • 5 pienehköä kesäkurpitsaa
  • 2 sipulia
  • 1 pkt pekonia
  • muutama reilunkokoinen herkkutatti
  • kourallinen kantarelleja
  • 1 prk tuorejuustoa, Philadelphiaa oli kaapissa
  • 2 cm pätkä piparjuurta
  • juustoraastetta ja pinjansiemeniä päälle
  • suolaa ja pippuria
Halkaise kesäkurpitsat ja kaavi niistä siemenet. Laita ne uunipellille ja ripottele päälle suolaa. Laita uuniin siksi aikaa kun se lämpiää 225 asteeseen. Kuori ja silppua sipulit. Paloittele pekoni ja paista se pannulla. Siirrä sivuun. Kypsennä pekonin rasvassa sipuli ja silputut sienet. Lisää joukkoon loput täytteen ainekset. Ota kurpitsat uunista ja levitä täyte niiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pinjansiemeniä. Laita kurpitsat hetkeksi uuniin gratinoitumaan. Ota kurpitsat uunista, kun pinta on saanut hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti