lauantai 17. syyskuuta 2011

Tattileivät

Halleluujaa, mikä tattivuosi! Herkkutatti on ollut minulle aina ylellisyystuote, jota löytää metsästä korkeintaan muutaman. Nyt voi metsään kävellä korien kanssa kuin sienikauppaan konsanaan: otan vähän noita kaunisjalkaisia herkkutatteja, vielä pari isompaa männynherkkutattia ja vaikka nuo loput kantarellit. Kolme saunallista olen jo kuivannut tattia, eiköhän niillä talven yli pärjätä. Tuoreista tateista syötiin iltapalaksi paahtoleivät, joihin tuli:
  • muutama pieni herkkutatti, viipaloi
  • 4 palaa paahtoleipää tai maalaisleipää
  • kirnuvoita tai vaikkapa piparjuurituorejuustoa
  • nippu rucolaa
  • suolaa, valkopippuria
Viipaloi tatit ja paista niitä hetki voissa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Paahda leivät. Voitele ne voilla tai tuorejuustolla. Aseta päälle rucola ja kaada sienet suoraan pannulla. Sirottele päälle hiukan sormisuolaa. Maistui myös Eerolle ja Empulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti