sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Kurpitsa-vuohenjuustosalaatti

Viimeinen pala suurta kurpitsaa päätyi salaatiksi. Salaattipohjana toimii vuonankaali, joka on menestyi vaihteeksi taas kasvimaallani, liekö salaisuutena ollut suojaa antava rikkakasvillisuus... Vuonankaali on kyllä mahtava laji! Se on kaunista ja kasvaa (hitaasti alulle päästyään) koko kesän. Maistuu hyvältä vielä näin syyskuussa, kun muut salaatit venyttävät metrinkorkuisia, kitkeriä kukkavarsiaan. No niin, salaattiin tulee:
  • noin 1 kg kurpitsaa
  • öljyä, mausteet: suola, pippuri, intiaanisokeri, kaneli
  • kulhollinen vuonankaalia
  • 1 vuohenjuusto
  • pinjansiemeniä
  • juoksevaa hunajaa
  • sitruunamehua
Kuori kurpitsa ja leikkaa höttöinen siemenosio pois. Viipaloi kurpitsa ja pyörittele viipaleet rypsiöljyssä. Levitä viipaleet kahdelle pellille ja ripottele päälle mausteet. Paahda 200 asteessa, kiertoilmalla noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet saavat hiukan paahtunutta väriä. Jäähdytä. Levitä vuonankaali laakealle salaattivadille. Asettele kurpitsaviipaleet päälle. Valuta viipaleille vielä juoksevaa hunajaa ja sitruunamehua. Lado päälle juustoviipaleet ja pinjansiemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti