lauantai 17. syyskuuta 2011

Herkkutattisoppa, crema di porcini

Tämän herkkutattiohjeen kaivoin eräästä italialaisesta kirjasta. Muut raaka-aineet olivat selvillä, ainoastaan "scalogno" ei heti auennut. Päättelin sen viittaavaan johonkin sipuliin, kun en päässyt nettiin tarkistamaan. Meidän netti on usein tärkeämmässä käytössä, kun Eemeli katsoo sieltä muumia tai Maikkia. Soppaan tulee:
  • 3-4 isoa herkkutattia, paloittele
  • n. 200 g kuorittuja perunoita, voi käyttää myös eilisiä keitettyjä
  • voita ja rypsiöljyä
  • pätkä purjoa, paloittele
  • 1 iso sipuli, hienonna
  • n. 1,5 l kasvislientä
  • nippu timjamia
  • kuivattua chiliä eli peperoncinoa
  • suolaa ja pippuria
Kuumenna kattilassa öljyä ja voita. Freesaa siinä sipuli ja purjo. Lisää herkkutatit ja keitetyt perunat. (Jos käytät raakoja perunoita, keitä soppaa vartin verran, kunnes ne kypsyvät) Lisää kasvisliemi ja mausteet, riivi timjamin lehdet varsista. Keitä viitisen minuuttia ja soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa krutonkien tai paahdetun sipulin kanssa. Kuvassa päällä myös vesikrassia.

Ja se scalognokin aukesi sitten: salottisipuli. No, ei kovin kaukana noista kasvimaalla varttuneista purjosta ja keltasipulista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti