Tämän herkkutattiohjeen kaivoin eräästä italialaisesta kirjasta. Muut raaka-aineet olivat selvillä, ainoastaan "scalogno" ei heti auennut. Päättelin sen viittaavaan johonkin sipuliin, kun en päässyt nettiin tarkistamaan. Meidän netti on usein tärkeämmässä käytössä, kun Eemeli katsoo sieltä muumia tai Maikkia. Soppaan tulee:- 3-4 isoa herkkutattia, paloittele
- n. 200 g kuorittuja perunoita, voi käyttää myös eilisiä keitettyjä
- voita ja rypsiöljyä
- pätkä purjoa, paloittele
- 1 iso sipuli, hienonna
- n. 1,5 l kasvislientä
- nippu timjamia
- kuivattua chiliä eli peperoncinoa
- suolaa ja pippuria
Ja se scalognokin aukesi sitten: salottisipuli. No, ei kovin kaukana noista kasvimaalla varttuneista purjosta ja keltasipulista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti