keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Punajuurilaatikko

Tänä jouluna tuli perinteisten laatikoiden kaveriksi myös punajuurilaatikkoa. Olen joskus tehnyt laatikkoa punajuuresta, smetanasta ja aurajuustosta, mutta tänä vuonna juurikasta höystivät ohra ja vuohenjuusto. Ohje on melko suuri, siitä tuli noin kolme vuokaa. Laatikkoon tuli:
  • 2 kg punajuuria
  • 3 dl kokonaisia ohrasuurimoita
  • 3 sipulia
  • 2 pötköä vuohenjuustoa tai 3 rasiaa pehmeää vuohenjuustoa
  • 3 tl suolaa
  • 1/2 dl siirappia
  • 2 rkl timjamia
  • mustapippuria
  • 2 tlk kuohukermaa
Keitä punajuuret kypsiksi, isoja juurikkaita saa keittää noin 40 minuuttia. Keitä ohrasuurimot. Höyryttämättömiä keitetään noin 25-30 minuuttia. Hienonna sipuli ja kuullota se voissa. Kaada kypsien punajuurten joukkoon kylmää vettä, että ne jäähtyvät. Raasta punajuuret. Lisää keitetyn ohran joukkoon sipuli, hienoksi paloiteltu vuohenjuusto, suola, siirappi, timjami, mustapippuri ja kerma. Yhdistä punajuuriraasteen kanssa. Kaada seos voideltuihin vuokiin. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja lisää muutama voinokare. Paista 175 asteessa vajaa tunti tai kunnes laatikot saavat kauniisti väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti