Rosollin kaveriksi joulupöytään tuli tänä vuonna Waldorfin salaattia, jonka seassa oli tuoreita taateleita ja aurajuustoa. Kuvassa setti näyttää melko auraiselta... Syynä on ehkä se, että alkuperäisohje oli Valion ensi vuoden kalenerista, enkä toisekseen halunnut sekoittaa juustoa muun salaatin joukkoon vetistymään. Salaattiin laitoin:
- reilun palan (n. 200 g) juuriselleriä, tikuiksi leikattuna
- 4 lehtisellerin vartta, erittäin pieniksi paloiteltuna
- 2 vihreää omenaa, kuutioi
- sitruunamehua
- kourallinen rouhittuja saksanpähkinöitä
- tuoreita taateleita
- vuonankaalia
- Aura-juustoa
Sekoita juuriselleritikut, hienonnettu varsiselleri ja omenakuutiot keskenään. Omenoiden päälle on hyvä ripottaa sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Lisää joukkoon vielä rouhitut saksanpähkinät ja hienonnetut taatelit (jätä osa kokonaisiksi päälle) ja jonkin verran vuonankaalia. Muista poistaa taateleista kivet, jos käytät tuoreita. Lisää kulhon reunoille reilusti vuonankaalia. Tunge puolikkaiden taateleiden sisään aurajuustoa ja jätä ne salaatin päälle koristeiksi. Lisää salaatin pinnalle myös kokonaisia saksanpähkinöitä ja murennettua aurajuustoa. Kastikkeeseen laitoin;
- 1 prk kermaviiliä
- 1 prk ranskankermaa
- 2 rkl vadelmaista vaaleaa balsamicoa (tavallinenkin käy)
- 2 rkl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile salaatin kanssa erillisessä kulhossa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti