keskiviikko 8. joulukuuta 2010

Muruset flunssassa

Syksyn sinnikkäät flunssavirukset tavoittivat sitten meidänkin perheen ristiäisten alla. Pojilla on nenä tuhissut jo parisen viikkoa, eikä loppua näy. Emppu käväisiä lastenosastollakin tukkoiset keuhkoputken takia ja Eero rohisee keuhkoputkentulehdustaan. Eero-murunen on kipeänäkin yleensä hyväntuulinen ja leväyttelee hiljattain opittuja hymyjään.

Tässä muutama flunssankarkotustoimenpide, joita meillä on käytetty:
  • Höyryhengitys on paras. Kattila kiehumaan, lakana sidotaan seinän patalappukoukkuun ja mennään lapsen kanssa keittiöjakkaralle lakanan alle istumaan. Eero tulee kiltisti, Emppu taisi jo kyllästyä hikiseen telttaleikkiin. Helpottaa huomattavasti ainakin omaa yskää ja saa yöllä nukutuksi.
  • Ilmankostutin. Kaivettiin sitten vintiltä vanha Ufox. Tosi retro vekotin punaisessa kuosissaan. Vastuksen muinaisten kalkkisaostumien etikkaliotukseen meni päivä, mutta ehkä se kannatti. Muutama tippa eukalyptusta antaa ainakin mukavan tuoksun makuuhuoneeseen. Alkuillan ja joskun koko yönkin ollut porisemassa. Kosteusmittari näyttää jotain 50-60 luokkaa eli kai tilapäisesti normaalin rajoissa.
  • Suolalamppu. Toiset uskoo suolan puhdistavaan voimaan. Ehkäpä se sitten makuuhuoneen ilmaa puhdistaa koko yön palaessaan, imettämisen takia kun pientä yövaloa joutuu koko ajan pitämään.
  • Sängyn päädyn korotus. Lasten sänkyjen päätyjähän on helppo korottaa laittamalla taitellun pyyhkeen päätyyn patjan alle. Meidän muruset vaan kuluttavat kovin vähän kivasti pedattuja omia sänkyjään. Parinsängyn päädynkin saa mukavasti hiukan koholleen laittamalla taitellun täkin petaustapatjan alle suunnilleen siitä vauvan pään kohdalta päätyyn päin.
  • Tossut. Sukat. Villat. Ruskovillat. Silkkivillat. Kaikki mitä kaapista löytyy eikä ole puklun takia pesutuomiossa.
  • Kuumat juotavat. Herukkamehu on ykkönen. Hunajaa sekaan ja tuorekarpalomehua. Tai sitruunamehua. Ja muutama pisara karmolistippoja tai auringonhattuuutetta. Ja glögiä kuluu, toisinaan aavistuksen terästettynäkin. Uusin suosikkijuomani on vaalea glögi, jonka seassa on hömpsy armenialaista "konjakkia", Pietarin-tuliainen.
  • Maitohappobakteerit. Meillä uskotaan probiootteihin. Ja mansikanmakuiset purutabletit uppoavat jopa Eemelille.
Jos ei näillä flunssa lannistu, niin mene lääkäriin. Me ollaankin käyty viimeisen viikon aikana jo neljästi, milloin kenellekin varatulla ajalla. Ja ne neuvovat potemaan kotona höyryhengittelyn merkeissä, minkäs noille viruksille teet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti