lauantai 25. joulukuuta 2010

Uunijuustoa ternimaidosta

Saatiin joulunalustuomisina purkillinen ternimaitoa. Siitä valmistui joulupäivän jälkiruoaksi uunijuustoa. Siihen tarvittiin:
  • n. 1/2 litraa ternimaitoa
  • 1/2 tl suolaa
  • kanelia ja sokeria
Sekoita suola maidon joukkoon ja kaada se kannuun tai muuhun astiaan, josta on helppo täyttää pieniä vuokia. Voitele uuninkestävät vuoat ja kaada niihin maitoa. Paista 175 asteessa, kunnes juuston pintä näyttää jähmettyneen, meidän uunissa kiertoilmalla meni noin 10 minuuttia. Ripottele juustojen pintaan kanelia ja sokeri ja laita ne vielä hetkeksi uuniin saamaan väriä. Yhteensä juustot viettivät uunissa reilun vartin verran, kipot olivat pieniä. Tarjoile esimerkiksi tyrnihyytelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti