Jos en ole pullanleipojatyyppiä, valikoimiini kuuluvat äärimmäisen harvoin myöskään kermakakut. Nähtävästi näitä pitää leipoa aina kerran vuodessa, lokakuun alkupuolella - helpottavana tekijänä se, että pikkuveljen synttärit näyttävät osuvan vajaan viikon sisälle Eemelin juhlista. Kakkuvuoka oli hukassa, taisi olla käytössä edellisen kerran vuosi sitten. Kunnollista pursotinta en edes omista, ja leivinpaperista väsätty versio veltostui käytettäessä. Tästä huolimatta sain kakun kokoon ja lakritsimatosta leikatut Latet ("bää") kakun päälle. Jos joskus rupean vielä samantyyppisen kakun leivontaan, niin ohje on tässä muistissa.
Pohja:
- 6 munaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 3-4 rkl kaakaojauhetta, 100%
- 2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri kunnolla. Lisää kuivat aineet joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Paista voidellussa vuoassa 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Täyte:
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 rkl vaniljasokeria
- 3 keltuaista
lisäksi: banaania ja purkkimangoa, mehua kostutukseen
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitelleen ja vatkaa hyvin joukkoon. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen kerrokseen. Kostuta kakun alin osa esimerkiksi mangon liemellä tai omenamehulla, levitä sille täytettä ja sen päälle hedelmiä. Jos täyte on jäykkää, sen saa levitettyä kuumassa vedessä kastellulla veitsellä. Kasaa seuraava kerros samoin. Kostuta myös ylin osa kakusta ja levitä päälle kermavaahtoa. Pursota reunat ja leikkaa lateja koristeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti