lauantai 2. lokakuuta 2010

Lindströmin pihvit

Punajuurisatokin tuli nostettua. Ei nyt valtaisa, mutta niitä olikin ehditty syömään jo hyvän aikaa. Juurikkaista leivottiin pihvejä, joihin tuli:
  • 1 kg naudan jauhelihaa
  • 3 sipulia, hienonna ja kuullota voissa
  • 1/2 prk kapriksia, hienonna
  • 1 dl korppujauhoja
  • nippu persiljaa, hienonna
  • 3 munaa
  • 15 pikkuista punajuurta, isoilla pärjää varmaan 3-4:llä
  • 3 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • päälle: aurajuustoa
Keitä pestyt punajuuret kuorineen ja raasta karkeaksi raasteeksi. Voisi ne raastaa raakoinakin, mutta itse en ainakaan siihen suostu, sen verran kovaa tuo juures raakana on. Freesaa hienonnettu sipuli voissa. Sekoita kaikki aineet keskenään ja vaivaa käsin hyväksi taikinaksi. Muotoile pihvit pellille ja paista 200 asteessa 20-25 minuuttia. Lisää kuumien pihvien päälle viipaleet aurajuustoa ja anna sulaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden ja jogurttikastikkeen kanssa. Kastikkeeseen laitoin:
  • 3 dl turkkilaista jogurttia
  • 1/2 prk kapriksia hienonnettuna
  • 2 rkl makeahkoa sinappia
  • ripaus suolaa
  • (hiukan hunajaa tai sokeria)
Sekoita aineet keskenään ja anna maustua hetken.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti