Syksyllä tekee aina mieli silakkapihvejä. Kun Eero nukkua tuhisteli aamupäivää ja mummo vietti syyslomaansa Empun kanssa pihamaalla, pääsin pihvien paistoon. Silakkafileiden väliin laitoin tahnan, johon tuli:- 2 rkl maalaisdijonia, sitä sellaista, jossa sinapinsiemenet ovat kokonaisina
- 2 rkl majoneesia
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl valkopippuria
- 1 tl kuivattua tilliä
- kourallinen hienonnettuja tuoreita yrttejä, tänään meni persiljaa ja lehtiselleriä, kun vielä sinnittelivät kasvimaalla hengissä
Ja majoneesista sen verran, että kannattaa ostaa sellaista ihan oikeaa. Eli tuoteseloste alkaa "öljyä, kananmunia, jne...". Ne vedellä ja emulgointiaineella alkavat "majoneesit" voi jättää hyllyyn heikkouskoisempia odottelemaan. Ja kun majoneesipurkki tuli avattua, siitä saa myös hyvän kastikkeen silakoille:
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä tai jogurttia
- 2 tl dijonsinappia
- 1/2 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- loraus juoksevaa hunajaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti