lauantai 2. lokakuuta 2010

Vielä kasvimaalta: sellerit ja kyssäkaali



Vähäsateinen kesä ei juurikaan varsisellereitä kasvattanut. Varret olivat ohuita kuin varrastikut. Paloittelin niit kuitenkin pakkaseen, ovat ihan ehdottomia bolognese-kastikkeeseen ja joihinkin pataruokiin. Lehdet kuivasin, kun olivat niin kauniin vehreitä. Yö saunan jälkilämmössä ja muutama tunti miedossa leivinuunissa. Kauniisti säilyttivät värinsä ja morttelikäsittelyn jälkeen oli tuloksena reiluhkoa silppua, bamixin tehomyllystä taas tuli yrttisuolaan verrattavaa sellerijauhetta.

Kyssäkaalia kasvatin tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Kirppa vähän verotti ja pureskeli naatteja reiällisiksi, mutta muutamia somia kyssiä maalla kuitenkin kasvoi. Tätä syötiin porkkanaraasteen seassa, sitruunalla ja rusinoilla höystettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti