sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Lohta ja ilmakuivattua kinkkua

Olin aikeissa valmistaa lohta saltimbocca eli annospaloja ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä. Ajanpuutteen vuoksi kaikkea ei kuitenkaan voi aina saada, eikä tehdä. Tästä tuli oikoversio: lohi rasiasta vuokaan, kannattaa olla ruodoton versio. Ja päälle sitten:
  • suolaa, pippuria
  • 3 kuutiota salviapestoa pakastimesta
  • reilu loraus sitruunamehua
  • paketillinen ilmakuivattua kinkkua
Rouhi kalan pintaan suola ja pippuri. Levitä pintaan myös sulanut pesto ja lorauta sen päälle sitruunamehua. Levitä kinkkuviipaleet päälle. Uuniin 200 asteeseen noin 20-25 minuutiksi, riippuen vähän kalan paksuudesta. Siinä vaiheessa Eero taisikin jo herätä. Mutta ruoka oli uunissa, no panic. Eemeli kutsui kinkkua juustoksi. Pojalla on vielä oppimista; kaikki hyvä ruoka maailmassa ei ole juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti