
Olin aikeissa valmistaa lohta saltimbocca eli annospaloja ilmakuivattuun kinkkuun käärittynä. Ajanpuutteen vuoksi kaikkea ei kuitenkaan voi aina saada, eikä tehdä. Tästä tuli oikoversio: lohi rasiasta vuokaan, kannattaa olla ruodoton versio. Ja päälle sitten:
- suolaa, pippuria
- 3 kuutiota salviapestoa pakastimesta
- reilu loraus sitruunamehua
- paketillinen ilmakuivattua kinkkua
Rouhi kalan pintaan suola ja pippuri. Levitä pintaan myös sulanut pesto ja lorauta sen päälle sitruunamehua. Levitä kinkkuviipaleet päälle. Uuniin 200 asteeseen noin 20-25 minuutiksi, riippuen vähän kalan paksuudesta. Siinä vaiheessa Eero taisikin jo herätä. Mutta ruoka oli uunissa, no panic. Eemeli kutsui kinkkua juustoksi. Pojalla on vielä oppimista; kaikki hyvä ruoka maailmassa ei ole juustoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti