torstai 17. syyskuuta 2009

Napoleonin omput

Ostettiin tuossa joku vuosi, häihin taisi olla, aikamoinen lasti Napoleon-brändiä. Sitä kun jäi pullotolkulla ylitse, niin sitä on lotrattu sen jälkeen jälkiruokaan jos toiseenkin. Tässä yksi, johon tulee:
  • 10-15 pientä omenaa, kodat omenaporalla poistettu
Täytteeseen:
  • 50 g voita (sulata pehmeäksi mikrossa)
  • 1 dl intiaanisokeria
  • loraus siirappia
  • 1 dl rusinoita
  • 1/2 - 1 dl mantelijauhoa tai -rouhetta, marsipaaniakin on kokeiltu
  • 2 tl vaniljasokeria
  • kanelia
  • raastettua muskottipähkinää
  • 1/2 dl brändiä
Täytteen aineet sekoitetaan keskenään. Jos koostumus on kovin löysä, voi lisätä mantelia tai vaikkapa kaurahiutaleitakin. Mössöä tungetaan omenoiden sisälle ja loput keoiksi omppujen päälle. Vuokaan voi lorauttaa vielä hiukan brändiä ja 1/2 dl vettä. 180 asteessa 20 minuuttia, tai meillä oli tänään leivinuunissa pidempäänkin. Tarjoillaan vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti