Olen tässä pohtinut hyviä mangoldin ja kesäkurpitsan upotusruokia. Santsi-täti vinkkasi, että mangoldi menee hyvin wokkiin. Niinpä tänään syntyi wokkia possusta ja vihanneksista. Siihen tuli:
- porsaan ulkofilettä, paloittele
- 3 porkkanaa, leikkaa tikuiksi
- pala isoa kesäkurpitsaa, poista pehmeä sisus, leikkaa pötköiksi
- 1 punasipuli, puolita ja viipaloi
- 3 kevätsipulia, leikkaa pätkiksi
- paljon mangoldin lehtiä, reiluina paloina
- nuudeleita, keitä
Aluksi wokkasin possun seesamöljyssä, jonka joukossa oli:
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
- 2 tl punaista currytahnaa
Siirsin lihat sivuun ja wokkasin porkkanat ja sipulit rypsiöljyssä. Niiden joukkoon laitoin:
- osterikastiketta ja
- kalakastiketta
Sitten vielä wokkiin loput vihannekset, jotka eivät pitkää kypsennystä tarvitsekaan. Mausteeksi vielä:
- makeaa chilikastiketta
- vähän, ehkä 2 tl intiaanisokeria
- hiukan tuoretta korianteria, mitä yrttimaalta enää löytyi
Ja sitten nuudelit sekaan ja syömään. Ja jälkkäriksi oli luumuja, ne kypsyivät juuri.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti