keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Wokki takapihan kasviksista

Olen tässä pohtinut hyviä mangoldin ja kesäkurpitsan upotusruokia. Santsi-täti vinkkasi, että mangoldi menee hyvin wokkiin. Niinpä tänään syntyi wokkia possusta ja vihanneksista. Siihen tuli:
  • porsaan ulkofilettä, paloittele
  • 3 porkkanaa, leikkaa tikuiksi
  • pala isoa kesäkurpitsaa, poista pehmeä sisus, leikkaa pötköiksi
  • 1 punasipuli, puolita ja viipaloi
  • 3 kevätsipulia, leikkaa pätkiksi
  • paljon mangoldin lehtiä, reiluina paloina
  • nuudeleita, keitä
Aluksi wokkasin possun seesamöljyssä, jonka joukossa oli:
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 2 tl punaista currytahnaa
Siirsin lihat sivuun ja wokkasin porkkanat ja sipulit rypsiöljyssä. Niiden joukkoon laitoin:
  • osterikastiketta ja
  • kalakastiketta
Sitten vielä wokkiin loput vihannekset, jotka eivät pitkää kypsennystä tarvitsekaan. Mausteeksi vielä:
  • makeaa chilikastiketta
  • vähän, ehkä 2 tl intiaanisokeria
  • hiukan tuoretta korianteria, mitä yrttimaalta enää löytyi
Ja sitten nuudelit sekaan ja syömään. Ja jälkkäriksi oli luumuja, ne kypsyivät juuri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti