lauantai 26. syyskuuta 2009

Valkoviinissä haudutettu purjokukko


Lupaavat pian hallaa. Ajattelin hakea loput purjot pois kasvimaalta. Niistä syntyi kanapata - tai kaipa niitä rintafileitä voi kukoksikin kutsua, alkuperäisreseptin nimi kun oli "Coq au Riesling". Pataan meni:
  • paketillinen pekonia (paistetaan rapeaksi)
  • kokonainen purjo suikaleina (freesataan pekonin joukossa)
  • 3 kanan rintafilettä paloiteltuna
  • noin litra suppilovahveroita
  • 1 plo kuivaa valkoviiniä
  • 3 laakerinlehteä
  • reilusti mustapippuria
  • 1 tl luomuyrttisuolaa (Arttelin, sis. mm. lipstikkaa, selleriä, persiljaa)
  • 1/2 tl suolaa
Loput aineet lisätään pekonin ja sipulin joukkoon. Haudutetaan kannen alla reilu tunti. Tarjoillessa päälle sirotellaan tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja mäkimeramia. Tarjoillaan lohkoperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti