perjantai 25. syyskuuta 2009

Suppissoppa

No nyt on taas sieniä, kun Eemeli kävi eilen suppismetsällä iskän kanssa. Tänään niistä tehtiin soppaa, johon tuli:
  • 1/2 litraa tuoreita suppilovahveroita
  • 1 iso sipuli
  • 3 kevätsipulia (sienet ja silputut sipulit freesataan voissa kattilan pohjalla)
  • 1/2 dl vehnäjauhoja (lisätään sienten joukkoon)
  • 1 litra maitoa
  • 1/2 pkt Koskenlaskija voimakasta (kuutioina keittoon sulamaan)
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 dl kuohukermaa (vatkataan löysäksi vaahdoksi)
Aluksi voi paistaa pienen määrän suppilovahveroita, jotka jättää sivuun keiton sattumiksi. Noin 10 minuuttia kiehunut soppa soseutetaan sauvasekoittimella ja joukkoon sekoitetaan kermavaahto. Voisi olla fiksumpaa tehdä pohja vedestä, niin ei tarvitsisi koko ajan vahtia kiehumista. Mutta hyvää tuli näin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti