lauantai 12. kesäkuuta 2010

Kevyttä kesäjuomaa

Alkukesän keveisiin ruokiin kuuluu mielestäni erottamattomasti jokin kevyesti pirskahteleva valkoviini, kuten vinho verde tai prosecco. Silloin kun tätä lajia puteleita ei kaapissa ole, voi turvautua sekoittamaan hiilihapotettua vettä jonkin runsasaromisen valkoviinin joukkoon. Sellaista kevennettyä juomaa voi massunkin kanssa nauttia lasillisen. Komerossa oli vielä Tunisian-matkalta mukaan tarttunut muscat-pullo, joka soveltui varsin hyvin tämäntapaiseen lantraukseen. Erittäin aromikas, kuiva viini, jossa paljon kukkien tuoksua (vai lieko maljakon syreenit huijanneet nenää...). Lähituotannosta on tullut testattua myös asikkalalainen Pihamaan valkoinen, joka on voittanut tänä vuonna vuoden tilaviinin tittelin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti