Lapsuuden herkkuruokaa olivat kaalikääryleet. Nyt kun kaupoista saa mahtavaa kotimaista varhais- tai kesäkaalia, miksi sitä nyt haluaa kutsua, kannattaa tätä ruokalajia valmistaa. Monesti kääryleiden sisällä on jauhelihan lisäksi riisiä, mutta lähiversion saa käyttämällä ohraa. Omassa kaapissani oli Tönnön myllystä tulevaa rikottua ohraa. Homma lähtee liikenteeseen kaalinkerän keittämisestä:- 1 kaalinkerä
- suolalla maustettua vettä
- 1 dl rikottua ohraa + vettä keittämiseen
- 500 g naudan jauhelihaa
- 2 sipulia
- suolaa, pippuria
- kuivattua meiramia (kuivahtanutta ruukkuyrittiä tässä tapauksessa)
- 0,5 dl siirappia
- loraus naudan fondia tai lihalientä
Ota kaalinlehti ja leikkaa veitsellä ruotikohta ohuemmaksi. Lisää 1-2 rkl täytettä ja kääri. Asettele kääryleet vierekkäin uunivuokaan ja lorauta päälle vielä siirappia. Paista ensin 200 asteessa kiertoilmalla väriä pintaan ja laske lämpötila 150:een. Parikin tuntia voivat viettää uunissa. Tarjoa puolukkasurvoksen ja salaatin kanssa. Pottuihin hetkellisesti kyllästynyt Eemeli suosittelee.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti