Lihapata on ollut tämän kevään ykkösruoka. Tammikuisen teurastuksen yhteydessä halusin välttämättä pakastaa isot määrät naudan lapaa ja niskaa kokolihana, jauhamisen sijaan, joten tällaista pidempään haudutettavaa palaa riittää ja riittää. Siinä joutuu väkisinkin vähän maustemaailmaa vaihtelemaan, ettei käy kyllästyttämään. Tällä kertaa pataan upposi siis tällaisia:
- vajaa kilo naudan lapaa, kuutioi
- 3 sipulia, kuutioi
- 2 rkl punaista curry-tahnaa
- 3 dl lihalientä, kotitekoista pakasteesta
- 2 sitruunaruohoa, leikkaa reiluiksi pätkiksi
- 5 laakerinlehteä
- 5 dl kookosmaitoa
- 2 dl pähkinäsekoitusta
- 0,5 dl tai maun mukaan thaimaalaista kalakastiketta
- 3 rkl muscavadosokeria
Ruskista lihapalat pannulla. Lisää kaikki ainekset pataan ja hauduta liedellä tai uunissa miedolla lämmöllä pari tuntia. Tarjoile riisin kanssa. Koristele thai-basilikalla. Kasvaa muuten hyvin kukkaruukussa.
Curry-tahnaa voi käyttää huomattavasti reilumminkin. Tästä tuli suoraan sanottuna hieman mieto versio. Eemeli tosin sanoi ruoan jo jäähdyttyä, että poppaa, mutta äidin mielestä ei ollut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti