perjantai 4. kesäkuuta 2010

Pähkinäistä raparperipaistosta

Omppupaistoksia tulee tehtyä joka syksy, mutta raparperista en ole vastaavaa tajunnut aikaisemmin tekaista. Silvennoisen Maijan innoittamana päätin kokeilla tällaista ohjetta. Vuokaan tuli:
  • reilu 1 l raparperipaloja
  • 1,5 dl hillosokeria
  • 2 dl sekalaisia pähkinöitä
  • 2 tl kanelia
spelttimuru
  • 100 g voita sulatettuna
  • 3/4 dl intiaanisokeria
  • 3 dl spelttihiutaleita
Kaada raparperipalat vuokaan ja sekoita hillosokeri joukkoon. Ripottele päälle kaneli ja karkeasti rouhitut pähkinät. Sekoita spelttimurun aineet keskenään ja kaada se paistoksen päälle. Uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi. Itse nappasin tehokkaan kiertoilman ruskistaessa pintaa paistoksen pois jo 15 minuutin kohdalla. Isommat raparperipalat jäivät hiukan rapsakoiksi, eli jos kavahdat kirpeää makua, paista hiukan pidempään. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti