torstai 24. kesäkuuta 2010

Raparperi-mansikkamaljat

Tämä jälkiruoka syntyi oikeastaan vahingossa. Olin tekemässä, jälleen kerran, raparperista marenkitorttua, jonka täytteeseen tuli myös mansikkaa. Kävi sitten niin, että keittelin sitä täytteeksi tulevaa kiisseliä niin paljon, ettei se enää piirakkavuokaan mahtunut. Loppu kiisseli kipattiin siis pikkuisiin jälkiruokamaljoihin. Tässä siis ohje, jos tätä lähtisi ihan alusta asti tekemään:
  • 1/2 l raparperipaloja
  • 2-3 dl survottua mansikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl kylmää vettä
  • 3/4 dl maissitärkkelysjauhoja
  • 2 keltuaista
  • nokare voita
Laita raparperit kattilaan ja lorauta pohjalle tilkka vettä. Anna pehmitä. Lisää joukkoon mansikka ja sokeri. Sekoita keskenään kylmä vesi ja maissitärkkelys. Kaada seos koko ajan vatkaten kattilaan. Nosta pois levyltä, kun kiisseli sakenee. Vatkaa nopeasti sekaan pari keltuaista ja voi. Annostele maljoihin ja lisää päälle vaahtoutuvaa vaniljakastiketta. Koristele mintulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti