Ei juhannusta ilman raparperitorttua. Pyöräytin taasen sitruuna-marenkitorttutyylisen leivonnaisen. Pohjaan tuli:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 100 g kylmää voita (nypitään jauhoihin)
- ripaus suolaa
- 2 rkl tummaa kidesokeria (sekoita jauho-voiseokseen)
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl kylmää vettä (sekoita munankeltuaiseen ja sitten taikinaan)
- puoli litraa raparperinpaloja
- tilkka vettä
- reilu dl sokeria (keitellään raparperin kanssa soseeksi)
- 2 dl omenasosetta (lisätään raparperisoseen joukkoon)
- 1 dl kylmää vettä
- 3/4 dl maissitärkkelysjauhoja (sekoitetaan kylmään veteen, ja kaadetaan nauhana kiisselin suurukseksi)
- 2 munankeltuaista (kattila pois liedeltä, lisätään keltuaiset vatkaten)
- muutama nokare voita (vielä antamaan kiisselille kiiltoa)
- 3 munanvalkuaista
- reilu dl sokeria
- vaniljasokeria
- loraus sitruunamehua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti