maanantai 15. kesäkuuta 2009

Tapenade

Olen jo pitkään hautonut mielessäni tapenaden tekoa. Nyt kun viimein ostettiin Bamix ja laitoin ruoaksi basilikaista Janssonin kiusausta, josta sai hyvin napattua muutaman anjoviksen sivuun, päätin pyöräyttää tahnan. Siihen tuli:
  • purkillinen tummia kalamata-oliiveja (kivettömiä, jos löytyy, itse askartelin kivet pois)
  • pari tl dijon-sinappia (omassa jääkaapissa oli sitä rakeista versiota)
  • 2 anjovisfilettä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • loraus oliiviöljyä
  • reilusti mustapippuria
Ja kaikki aineet siis vain sotketaan survaimella sekaisin. Joissain ohjeissa öljy lisätään ohuena nauhana, mutta itse en ainakaan siihen sauvasekoittimella ja ilman kolmatta kättä pysty. Erisävyissistä oliiveista tuli hauska hieman liila sävy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti