lauantai 6. kesäkuuta 2009

Jääpaisti

Viimeisiä omia naudanlihoja viedään. Pakastimesta otettu iso naudanpaisti laitettiin leivinuunin jälkilämpöön, ehkä vähän hätäisestikin, sillä valmistui vajaassa neljässä tunnissa 65-70 asteeseen. Ohjeen mukaan kypsymiseen voisi käyttää 10 tuntia ja niinkin matalaa lämpöä kuin 75-100 astetta. Paistumisen jälkeen paisti hyppäsi yöksi mausteliemeen, jossa oli:
  • 1/2 litra avettä
  • puoli desiä merisuolaa
  • 3 rkl sokeria
  • laakerinlehtiä
  • maustepippuria
  • valkopippuria
  • katajanmarjoja
  • rosmariinia
  • timjamia
  • 5 valkosipulin kynttä
Keitin lientä jonkin aikaa liedellä, että mausteet ehtivät hyvin liueta liemeen. Ja tarjoillaan kermaisen kanttarellikastikkeen kanssa. Liemestäkin saa keitettyä hyvän kastikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti