torstai 11. kesäkuuta 2009

Jogurttinen raparperi-mansikkapiiras


Kokeilin vaihteeksi jogurttia raparperin kaveriksi. Pohjaan tuli:
  • 125 g voita
  • 1,5 dl sokeri (vaahdotetaan pehmeän voin kanssa)
  • 1 kananmuna (lisätään sekoittaen vaahtoon)
  • 1,5 dl perunajauhoja
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (kuivat aineet sekoitetaan, siivilöidään taikinaan)
Taikina levitetään piirkakkavuokaan ja esipaistumaan 10 minuutiksi 200 asteeseen. Täytteeseen tulee:
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • vaniljasokeria
  • raparperi-mansikkahilloa
Hillon saa keitetyä, kun laittaa raparperit paloiteltuna kattilaan, tilkka vettä pohjalle, ja sokeria maun mukaan, muutama desi ainakin. Pakastemansikat lisätään hillotun raparperin joukkoon vähän survottuina. Osa hillosta sekoitetaan jogurttitäytteeseen, osan voi tiputilla piirakan pinnalle. Täyte levitetään hyvin reunoille asti, sillä reunat tuppaavat turpoamaan paistettaessa. Jatketaan paistamista vielä noin 30 minuuttia tai kunnes reunat ovat saaneet sopivan värin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti