Heinäntekijöille on tänään tarjolla viherpainotteista kesäkeittoa. Viiden litran kattilaan tuli:
- uusia perunoita, reilu puoli kiloa
- porkkanoita, about 8
- iso kukkakaalin kerä kukinnoiksi lohkottuna
- tuoreita mangoldin lehtiä
- 1,5 l vettä
- hieman suolaa ja yrttimaustetta
Nämä keitellään kypsiksi, noin 10 minuuttia. Kukkakaalit kannattaa lisätä vasta puolivälissä ja mangoldin lehdet vasta ihan lopuksi. Sitten keittoon lisätään:
- 1 l punaista maitoa
- pussillinen pakasteherneitä (tuoreet olisivat parhaita!)
- 1 pkt Koskenlaskija voimakasta
- ripaus intiaanisokeria
- merisuolaa maun mukaan, about 2 tl (myllystä vähän vaikea arvioida)
Ennen suolan lisäämistä kaivoin Eemelille kukkakaaleja, porkkanoita, herneitä ja perunoita. Ja sitten vielä valmiiseen keittoon:
- iso kasa tuoreita herneenversoja
- iso nippu persiljaa
- saksittuja sipulinvarsia
Omalta maalta, tietenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti