torstai 25. kesäkuuta 2009

Vihertävä kesäkeitto

Heinäntekijöille on tänään tarjolla viherpainotteista kesäkeittoa. Viiden litran kattilaan tuli:
  • uusia perunoita, reilu puoli kiloa
  • porkkanoita, about 8
  • iso kukkakaalin kerä kukinnoiksi lohkottuna
  • tuoreita mangoldin lehtiä
  • 1,5 l vettä
  • hieman suolaa ja yrttimaustetta
Nämä keitellään kypsiksi, noin 10 minuuttia. Kukkakaalit kannattaa lisätä vasta puolivälissä ja mangoldin lehdet vasta ihan lopuksi. Sitten keittoon lisätään:
  • 1 l punaista maitoa
  • pussillinen pakasteherneitä (tuoreet olisivat parhaita!)
  • 1 pkt Koskenlaskija voimakasta
  • ripaus intiaanisokeria
  • merisuolaa maun mukaan, about 2 tl (myllystä vähän vaikea arvioida)
Ennen suolan lisäämistä kaivoin Eemelille kukkakaaleja, porkkanoita, herneitä ja perunoita. Ja sitten vielä valmiiseen keittoon:
  • iso kasa tuoreita herneenversoja
  • iso nippu persiljaa
  • saksittuja sipulinvarsia
Omalta maalta, tietenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti