sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Kuusenkerkkäherkku

Keräilin eilisellä lenkillä kuusenkerkkiä pussiin, kun ei korvasieniäkään löytynyt. Illalla keittelin niistä siirapin, eli kolmisen desiä kerkkiä veteen porisemaan ja pari desiä sokeria. Reilun puolentoista tunnin keittelyn jälkeen siivilöin siirapin. Lopputulos oli hunajamainen, niin väriltään kuin juoksevuudeltaankin. Tässä siis jälkiruokaohje:
  • kuohukermaa vatkattuna
  • turkkilaista jogurttia
  • riisipuuroa jäähtyneenä
  • paljon valniljasokeria
  • sokeria maun mukaan
Nämä aineet sekoitetaan ja päälle valutetaan kuusenkerkkäsiirappia. Ja koristeeksi vaikka kuivattuja karpaloita.

Kuusenkerkkien kerääminen ei kuulu jokamiehenoikeuksiin, joten maanomistajalta tulee kysyä lupa. "Väärissä paikoissa", vaikkapa metsäteiden ojissa kasvavat kuuset ovat hyviä kerkkäkeräilyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti