tiistai 23. kesäkuuta 2009

Tortellinikeitto paahdetuista tomaateista

Haettiin tänään naapurista 10 kg varhaisperunaa, Siikliä. Saapa nähdä, pärjätäänkö niillä siihen asti, että omat Timot ovat nostokunnossa. Perunakaupan päälle saatiin iso pussillinen vastapoimittuja tomaatteja, kauneusvirheellisiä. Tein niistä keiton, johon paahdoin ensin oliiviöljyllä valellut tomaatinpuolikkaat uunissa grillivastuksen alla puolisen tuntia. Keittoon tuli myös:
  • iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 tl chiliä (peperoncino)
  • 2 tl paprikajauhetta
Kuullottelin yllä olevia kattilassa, lisäsin paahdetut tomaatit, puoli litraa kasvislientä ja soseutin keiton. Tomaatin kuoret olivat paahdossa irronneet melko hyvin, olisi ehkä kannattanut askarrella ne irti hedelmälihasta. Tässä vaiheessa lisäsin:
  • 1/3 dl punaista balsamicoa
  • 2 rkl intiaanisokeria (jota ostin tänään 4 kg säkin)
  • reilusti merisuolaa
  • puoli pussillista kuivattuja juustotortellineja
Keittelin näitä pastan kypsymiseen saakka eli noin vartin. Lopuksi lisäsin vielä:
  • tuoretta korianteria
  • 1/2 rasiaa maustamatonta tuorejuustoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti