Nokkosruokia on tullut tänä keväänä tehtyä tavallista vähemmän, taisivat parhaat, nuoret nokkossadot hujahtaa ohi toukokuun helteinä. Varjoisemmista paikoista löytää vielä pienehköä lehteä, joten sieltä saksin kulhollisen. Ihan vain varmuuden vuoksi laitoin kuitenkin soppaan puolet pakastepinaattia, iäkkäämpiin nokkosiin tuppaa tulemaan sellainen aavistuksen "karvainen" suutuntuma. Keittoon meni:- 50 g voita
- 3/4 dl vehnäjauhoa
- pari desiä kylmää maitoa
- 6 dl vettä vedenkeittimestä
- puoli kulhollista tuoreita nokkosenlehtiä
- 100 g pakastepinaattia
- 2 dl kermaa
- 1,5 tl suolaa
- 0,5 tl valkopippuria
Olen nyt oppinut odottamaan tuoreiden munien kanssa parisen päivää ennen kuin keittelen niitä. Silti ovat kuoret aika tiukassa. Mutta keltuaiset ovat maalaismunissa komeita! Täytyy syötellä kanoille paljon ruohoa ja muuta vihreää niin jaksavat munia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti