lauantai 4. heinäkuuta 2009

Mangoldi-vuohenjuustopiirakka

Ah niin ihana ja satoisa mangoldi alkaa olla todella komealehtistä kasvimaalla. Pinaattia odotellessa tein piirakan vuohenjuustosta ja mangoldista. Pohjaan tuli:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl grahamjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa (kuivat aineet sekaisin)
  • 50 g voita, pehmennettynä
  • 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 dl maitoa (loput aineet joukkoon, esipaistetaan 200 asteessa noin 10 minuuttia)
Täytteeseen laitoin:
  • ison kasan mangoldin lehtiä, veitsellä hienonnettuna, öljyssä freesattuna
  • 2 dl sipulin varsia silppuna
  • 1 keltasipulin
  • aurinkokuivattuja tomaatteja palasina
  • vuohenjuustoa paloina (Chavroux)
  • 1 dl juustoraastetta
  • 2 munaa
  • lorauksen maitoa
  • suolaa myllystä, mustapippuria, muskottipähkinää raastettuna
Täytteen aineet sekoitetaan keskenään ja kaadetaan pohjan päälle. Koristeeksi seesaminsiemeniä. Vielä hetkeksi uuniin saamaan väriä, ehkä 15 minuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti