Ah niin ihana ja satoisa mangoldi alkaa olla todella komealehtistä kasvimaalla. Pinaattia odotellessa tein piirakan vuohenjuustosta ja mangoldista. Pohjaan tuli:
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa (kuivat aineet sekaisin)
- 50 g voita, pehmennettynä
- 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- 1 dl maitoa (loput aineet joukkoon, esipaistetaan 200 asteessa noin 10 minuuttia)
Täytteeseen laitoin:
- ison kasan mangoldin lehtiä, veitsellä hienonnettuna, öljyssä freesattuna
- 2 dl sipulin varsia silppuna
- 1 keltasipulin
- aurinkokuivattuja tomaatteja palasina
- vuohenjuustoa paloina (Chavroux)
- 1 dl juustoraastetta
- 2 munaa
- lorauksen maitoa
- suolaa myllystä, mustapippuria, muskottipähkinää raastettuna
Täytteen aineet sekoitetaan keskenään ja kaadetaan pohjan päälle. Koristeeksi seesaminsiemeniä. Vielä hetkeksi uuniin saamaan väriä, ehkä 15 minuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti