torstai 9. heinäkuuta 2009

Mustikkapiirakkaa

Eilen bongasin Empun iltapäiväpäikkäreitten aikaan ekat kypsät mustikat mummolan takapihalta. Pimeämmissä metsissä saattaa kypsyminen vielä kotvasen kestää. Ajattelin kuitenkin leipoa mustikkapiirakan pakastimessa lymyilleistä viimeisistä mustikoista. Pohjan suhteen jouduin turvautumaan vuoden 1976 Kotiruoka-kirjaan, koska netti oli hetkellisesti pimennossa. Kamalaa laittaa ruokaa ilman googlea.... Pohjaan tuli:
  • 1 muna
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl intiaanisokeria (muna ja sokerit vaahdotetaan)
  • 100g voita (sekoitetaan pehmenneenä taikinaan)
  • 4 dl jauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta (jauhojen joukkoon ja taikinaan)
Päälle mustikat, joiden joukossa muutama teelusikka perunajauhoja ja jonkin verran intiaanisokeria. Ja päälle muruja, joissa oli jauhoja, sokeria ja margariinia sekoitettuna. 200 asteessa vajaa puoli tuntia. Nyt pitäisi vaan valita, syökö tämän jäätelön, kermavaahdon vai mascarpone-jogurtin kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti