keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Rucolakanaa

Rucola on villiintynyt kasvamaan pitkiä kukkavarsia navetan edustalla. Kiskoin osan sinappikaaleista juurineen irti, jospa siihen kylväisi uusia. Pienet pippuriset lehdet saivat survaimessa seurakseen:
  • muutaman lusikallisen pinjansiemeniä
  • 1/2 dl oliiviöljyä
  • pienen valkosipulinkynnen ja
  • suolaa ja mustapippuria myllystä.
Tästä syntynyt rucolapesto meni kanafileiden kylkeen ja pannuun paistumaan. Eemelin rucolakana syntyi, kun keitetyt kananpalat ja peruna sotkettiin tiskaamatta samalla survaimella, jolla olin tehnyt peston.

Lisäkkeenä syötiin perunoita omalta maalta. Onni on oma perunamaa, kyllä ne vastanostetut potut sen verran hyviä ovat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti