Kevät meni jo. Kevätsipuli taitaa Suomen oloissa päästä parhaaseen satokauteensa elokuun puolella, ainakin siemenestä suoraan avomaalle kylvettynä. Tänään nippu kevätsipulia upposi tortillaan, jota väännän aina silloin tällöin Espanjan-kesän muistoksi. Tortillaan tulee:
- kourallinen keitettyjä uusia perunoita viipaloituna
- keltasipuli silppuna
- kevätsipulinippu silppuna
- 5 kananmunaa
- 1 tl suolaa, mustapippuria
Kuullota keltasipuli öljyssä. Lisää joukkoon perunat, kevätsipuli ja reilu loraus oliiviöljyä. Sekoita kananmunien rakenne rikki ja lisää joukkoon suola ja pippuri. Lisää munaseos pannulle ja liikuttele sitä kunnes massa on hieman hyytynyt. Jätä hyytymään miedolle lämmölle noin 5 minuutiksi. Irrottele lastalla varovasti reunoilta ja kippaa koko komeus lautasen avulla ympäri. Lisää pannulle reilusti öljyä ja paista vielä hetki toiselta puolelta.
Öljyn hölvääminen saattaa hetkittäin hirvittää, mutta näkisittepä niitten originaalien espanjalais-tortilloiden valmistuksen. Niissä perunat ja sipuli keitetään öljyssä kypsiksi noin puolessa pullollisessa oliiviöljyä...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti