tiistai 21. heinäkuuta 2009

Täytetyt kesäkurpitsat

Omat kesäkurpitsat ovat vasta kukkimisasteella, mutta valmistin kurpitsaruokaa jo vähän ennakkoon. Halkaisin kesäkurpitsan ja kaavin sisuksen lusikalla täytteeseen. Laitoin hiukan suolaa kurpitsanpuolikkaille, niin itkeskelivät liiempiä kosteuksia pois. Täytteeseen tuli:
  • kesäkurpitsan sisus
  • kuivattuja suppilovahveroita, lämpimässä vedessä pari tuntia lietettuna
  • keltasipuli, hienonnettuna, freesattuna
  • sipulinvarsia kasvimaalta
  • grana padanoa raastettuna
  • 1 dl korppujauhoja tai hienonnettua kuivahtanutta leipää
  • 1 kananmuna
  • persiljaa ja timjamia hienonnettuna
  • suolaa, pippuria
Kaikki siis mössöksi keskenään ja tällä täytetään kurpitsanpuolikkaat. Hiukan juustoraastetta pintaan. 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Mangoldikääryleet

Kävi sitten niin, että täytettä oli ihan liikaa kahteen kesäkurpitsanpuolikkaaseen. Hain kasvimaalta isoja mangoldin lehtiä, käytin ne nopeasti kuumassa vedessä ja leikkasin lehtiruodin ohuemmaksi. Käärin lopun täytteen lehtiin ja sivelin ne öljyllä. Suolaa, pippuria ja hiukan juustoraastetta pintaan. Sama paistoaika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti