tiistai 28. heinäkuuta 2009

Mangoldinlehtikääryleitä kreikkalaiseen tapaan

Kerran jo mangoldinlehtiä käärimiseen kokeiltuani ajattelin tehdä täytteen samaan tapaan kuin viininlehtikääryleisiin. Hain kasvimaalta noin 20 isoa mangoldilehteä ja käväytin ne nopeasti kiehuvassa vedessä. Ohensin lehtiruotia fileerausveitsellä tyvestä. Täytteeseen laitoin:
  • 1 ison sipulin
  • 400g jauhelihaa
  • 1 dl pitkäjyväistä riisiä, keitetään
  • ison nipun ruohosipulia
  • 1,5 dl tillisilppua
  • 1 dl persiljaa
  • hieman tuoretta minttua (omani eivät oikein kasva, voi laittaa enemmänkin...)
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • 1,5 dl limen mehua
Paistoin jauhelihaa ja sipulia pannulla tilkassa kylmäpuristettua rypsiöljyä. Lisäsin yrtit ja haudutin vielä hetken. Lisäsin lopuksi suolan ja limettimehun. Lusikallinen täytettä mangoldinlehdelle ja rullaamaan. Rullien päälle sivelin öljyä ja rouhin suolaa myllystä. Rullat viihtyivät 200 asteessa vartin verran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti