perjantai 21. toukokuuta 2010

Jogurttinen nokkospasta

Nokkoskausi alkoikin tänä vuonna tosi vauhdilla, ehdin vast nyt nokkospuskia korjaamaan. Eemelille oli hiukan haasteellista opettaa, mihin voi koskea ja mihin ei, poika kun lähti mukaan sadonkorjuuseen pelkässä t-paidassa ja vaipassa. Noh, kyllä siitä isommitta itkuitta selvittiin. Pyöräytin kesän ensinokkosista pikaisen pastan, johon tuli:
  • kulhollinen tuoreita nokkosenlehtiä
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 prk valmista basilikapestoa
  • 1,5 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl suolaa, mustapippuria, raastettua muskottipähkinää
Kaada kiehuva vesi nokkoskulhoon ja anna vihreiden lillua siinä jonkin aikaa. Nokkosten väri kirkastuu ja mahdollinen siitepöly, jota on todellakin liikkeellä, huuhtoutuu pois. Valuta nokkoset lävikössä ja hakkaa ne veitsellä hienoksi. Freesaa pieneksi hakattua sipulia rypsiöljyssä. Lisää nokkoset ja valkosipuli sekä valmispesto. Lämmitä vielä jonkin aikaa ja ota sitten levy pois päältä. Sekoita joukkoon turkkilainen jogurtti ja mausta kastike. Jogurtti miedontaa makua, joten suolaa tarvitaan, vaikka sitä pestossa onkin. Tarjoa täysjyväspaghetin kanssa ja raasta päälle paljon juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti