- 100 g voita, voimakassuolaista tällä kertaa
- 1 dl persiljaa silputtuna
- 4 valkosipulin kynttä hienoksi hakattuna
- mustapippuria
- rosépippuria
- viherpippuria
Lehtipihvien lihana käytimme ulkofilettä, tosin paremmat paistipalat taitavat käydä tähän tarkoitukseen yhtä hyvin. Eli sensorttia pihvejä on luvassa meidän grillsitä pitkin kesää, ainakin paistipaloja riittää vielä läjäpäin. Paljon riippuu lihan mureudesta, eli kauanko se on raakakypsynyt. Omat naudan file- ja paistipalamme lepäsivät vakuumissa jääkaapissa mureutumassa parisen viikkoa ennen pakastusta. (Kerronta vaihtui monikkoon, koska isäntä on yleensä mukana näissä pihvikuvioissa)
Fileestä leikataan poikkisyin pihvejä ja ne hakataan lihanuijalla paksun muovipussin sisässä halutun kokoisiksi. Pintaan kevyt öljy ja grilliin paistumaan. Nopea paisto molemmin puolin. Suola ja pippuri kannattaa lisätä vasta paistetulle pinnalle.
Pihvin kaverina oli vielä punaviinikastiketta. Totta puhuakseni tämä soosi valmistettiin jo isännän helmikuisille 30-vuotisjuhlille, joiden rosvopaisti oli surullisenkuuluisa tarina... Kastiketta jäi yli melkoinen kattilallinen, joka sittemmin pakastettiin. Hyvät uutiset ovat, että punaviinikastikkeen pakastus, sulatus ja uudelleen lämmittäminen toimiin. Tässä vielä simppeli ohje, ettei pääse unohtumaan:
Sauce Bordelaise (punaviinikastike), ohje reilulle 10:lle hengelle
- 4 dl punaviiniä
- 3 tl punaviinietikkaa
- pari laakerinlehteä + muita yrttejä, esim. rosmariinin oksia, timjamin oksia
- 3 tl sokeria tai 4 tl intiaanisokeria
- 4 dl (2 prk) demi glace -kastikepohjaa
- suolaa, mustapippuria
- (nokare voita)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti