- 3 dl verta, naudan tässä tapauksessa
- 3 dl hiilihapotettua vettä
- 2 dl grahamjauhoja
- pienehkö sipuli
- 1 muna
- 1/3 dl rypsiöljyä
- 1 tl suolaa
- nippu tuoretta meiramia hakattuna
- ripaus valkopippuria
- voita paistamiseen
sunnuntai 30. toukokuuta 2010
Veriplättyjä
Päätin paistella veriplättyjä, Eemeli kun on osoittautunut suureksi lättyruokien ystäväksi. Pakastimeen laittamani veritonkat olivat hieman suurehkoja annettuihin ohjeisiin nähden, jouduinkin viettämään pikkulettujen kääntelyssä melkoisen tovin. Mielessä kävi jo veripannarinkin tekeminen, mutta lopulta se viimeinenkin plätty oli paistettu. Ohjeen suhteen konsultoin ensin Kotiruoan vanhaa painosta. Siinä neuvottiin tekemään taikina maitoon tai olueen. Päädyin kuitenkin vesilinjalle:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti