sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Veriplättyjä

Päätin paistella veriplättyjä, Eemeli kun on osoittautunut suureksi lättyruokien ystäväksi. Pakastimeen laittamani veritonkat olivat hieman suurehkoja annettuihin ohjeisiin nähden, jouduinkin viettämään pikkulettujen kääntelyssä melkoisen tovin. Mielessä kävi jo veripannarinkin tekeminen, mutta lopulta se viimeinenkin plätty oli paistettu. Ohjeen suhteen konsultoin ensin Kotiruoan vanhaa painosta. Siinä neuvottiin tekemään taikina maitoon tai olueen. Päädyin kuitenkin vesilinjalle:
  • 3 dl verta, naudan tässä tapauksessa
  • 3 dl hiilihapotettua vettä
  • 2 dl grahamjauhoja
  • pienehkö sipuli
  • 1 muna
  • 1/3 dl rypsiöljyä
  • 1 tl suolaa
  • nippu tuoretta meiramia hakattuna
  • ripaus valkopippuria
  • voita paistamiseen
Sipuli hakataan hienoksi ja freesataan. Taikinan ainekset sekoitetaan keskenään ja annetaan turvota hetken. Letut paistetaan voissa ja tarjoillaan puolukkahillon kanssa. Eemeli suosittelee. Tämä oli siis sellainen "normaalikokoinen" ohje. Itse paistelin 3-kertaisen taikinan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti