torstai 27. toukokuuta 2010

Marsala-viinissä haudutettu lihapata

Osui jossakin lehdessä silmiin sherryssä haudutettu härkä, jota meillä kotona kutsutaan tavallisemmin lihapadaksi. Sherryä ei nyt meidän kaapeissa sattunut olemaan, mutta jonkin muinaisen tiramisun jäljiltä komerossa pyöri vielä makean marsala-viinin pohja. Pataan laitoin:
  • reilu 1/2 kg naudan paistilihaa
  • 2 tavallista sipulia
  • 1 punasipuli
  • 2 dl marsala-viiniä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 3 dl kotitekoista lihalientä, pakasteesta
  • 4 dl vettä
  • loraus naudan fondia
  • laakerinlehtiä, rosmariinia
  • (lopuksi 1/2 dl tummaa kastikesuurusta)
Leikkasin lihan reilunkokoisiksi paloiksi. Paloittelin sipulit isoiksi paloiksi. Paahdoin sipuleita kuivalla pannulla, kunnes saivat tummunutta väriä. Lisäin kaikki aineet pataan ja laitoin uuniin noin 150 asteeseen kolmeksi tunniksi. Padan kypsyttyä nesteen määrä tuntui melko suurelta, joten suurustin sitä vispaamalla suurusta joukkoon ja kiehauttamalla vielä nopeasti.

Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla lisäksi raakaruokosokeria, mutta sen unohdin. Marsala tosin on niin makeaa, että viinin tuoma makeus riitti mielestäni hyvin. Tätä syötiin meillä juustoraviolien ja vihreiden papujen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti